Peter

Forumsvar skapade

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • som svar på: Går ej att ”Ta bort kvalitet” #3264
  Peter
  Deltagare

  Hej!

  Tack för hjälpen! Nu funkar det igen. 🙂

  Vänliga hälsningar
  Peter

  som svar på: Vart anger man Y1-Y4? #3262
  Peter
  Deltagare

  Hej!

  Tack snälla för snabbt svar!

  Jag har några följdfrågor:

  1. Då ska vi alltså inte lägga en hel generaliserad yta över ett parkeringsområde utan istället peka ut var värdefulla träd/små gräsytor finns på parkeringen och tilldela dessa objekt kvaliteter? För då skapas automatiskt en y-yta på dessa objekt som räknas in i den ekoeffektiva ytan?

  2. I manualen på s 21-51 finns det angivet vilken yttyp (punkt, linje och yta) man ska använda för respektive kvalitet. För linje finns K14, K41 och K42 och K41 är ”Längre sammanhängande gröna promenadstråk”. I användarmanualen står det att rätt höjd måste sättas på ett linjeobjekt men jag förstår inte riktigt hur det hänger ihop. Hur ska man tänka kring höjdsättning av t.ex. K41, ett promenadstråk?

  I pluginet kan man även på en yta tilldela K14, K41 och K42. Om tanken är att den kvaliteten endast är till för linjeobjekt vore det bra om man satte en begränsning så man inte av misstag råkar sätta den på en yta.

  3. Fråga om punktobjekt – för ett par k-värden t.ex. K5 och K10 kan man ange vilken yta ett punktobjekt ska ha (15/25/50 kvm) men för andra t.ex. K28 står det 25 kvm/st. Är det ett standardvärde som man inte ska ändra? För jag ser i verktyget att man kan ändra och sätta valfritt värde. Annars vore det bra om man även där satte en begränsning i verktyget så att man håller sig till rätt värde och inte skriver in något annat.

  Sorry för det långa inlägget men många små funderingar vi fastnar på. 🙂

  Hälsningar
  Peter

  som svar på: Fel antal k-värden i pdf vid export #3258
  Peter
  Deltagare

  Hej!

  Nu fungerar det. Tack så mycket för hjälpen! 🙂

  Mvh
  Peter

  som svar på: Fel antal k-värden i pdf vid export #3256
  Peter
  Deltagare

  Hej!

  Japp, det gäller båda buggarna.

  Mvh
  Peter

  som svar på: Fel antal k-värden i pdf vid export #3254
  Peter
  Deltagare

  Hej!

  Tack för att ni jobbat med buggarna! 🙂

  Tyvärr så verkar problemen kvarstå för mig. Jag uppdaterade först pluginet men det blev ingen skillnad. Sedan avinstallerade jag det och installerade på nytt och testade att göra helt nya projekt men ingen skillnad. Kan det ha blivit något knas när ni la upp den nya QGYF-versionen?

  Mvh
  Peter

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)