Ytor i attributtabell som tas bort behålls ändå i tabellen

Home Forum QGYF användarforum Buggar Ytor i attributtabell som tas bort behålls ändå i tabellen

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #2909
   Vania Gardell
   Keymaster

   Hej!

   Under pilotprojektet av GYF och QGYF märkte vi en bugg i QGYF. Det handlar om att ytor som tas bort i attributtabellen behålls ändå i ”verktygstabellen”. Det kan skapa problem i uträkningen.

   Vänliga hälsningar,
   Vania

  • #2963
   Elena Marchenko
   Keymaster

   Hej!
   Tack för inlägget! Det låter som en bra förbättringsförslag. Om vi får en möjlighet att vidareutveckla pluginen, ska vi tänka att lägga till den här funktionen.

   Just nu behöver man att ta bort kvaliteter separat från kvalitetstabellen för den borttagna objekten. Det går dock att ta bort flera valda kvaliteter tillsammans. Så en bra omväg skulle vara att selektera objekten och få alla kopplade kvaliteter markerade med blå i tabellen. Om man trycker på ”Ta bort kvalitet”, då ska alla blåa försvinna. Då går det bra att radera själva objektet sen.

   Om man dock glömmer att radera kvaliteter från tabellen, ska det inte påverka beräkningen. QGYF summerar bara kvaliteter av objekt som korsas av beräkningsområde. Om man har raderat ett objekt, då alla kopplade kvaliteter (om de är kvar) ska forsummas i beräkningen för att objektet ska anses att lägga utanför beräkningsytan.

Visar 1 svarstråd
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.