Objektsytor verkar inte stämma

Home Forum QGYF användarforum Frågor Objektsytor verkar inte stämma

Visar 1 svarstråd
 • Författare
  Inlägg
  • #2967
   Elena Marchenko
   Keymaster

   Frågan ställdes av HahingePlan:

   Vi har också uppmärksammat följande. När vi ritar in ett ytobjekt i QGYF och tittar i attributtabellen, så kan vi se objektets yta i kolumnen ”yta” (det är också den yta som används och som multipliceras med kvalitetsfaktorn när kvaliteter adderas till ytan). På samma sätt går det att se ytan för de objekt som läggs in under beräkningsområde. Om vi ritar in ett exakt lika stort område både som ytobjekt och som beräkningsområde, och sedan tittar i respektive attributtabell, så kan vi se att ytorna inte anses vara lika stora. Det borde påverka slutresultatet på något sätt, eftersom den poäng som syns i tabellen där de olika kvaliteterna listas, då blir felaktig. Vi är inga vana användare av QGYF, så vi vet inte om det här är ett fel eller om det ska vara så.

  • #2971
   Elena Marchenko
   Keymaster

   Stor tack för er uppmärksamhet! 🙂
   Ni har faktiskt uptäckt en bugg som ingen annan hade sett!

   Verktyget brukar sätta en fel yta för polygon objekt – det räknade fram längden av polygonen, inte ytan! Det har dock inte haft påverkan på beräkningsresultat för att beräkningarna i alla fall utgår från intersection mellan objekt och beräkningområde – det betyder att ytan räknas på nytt varje gång för att beräkningsområde kan variera och inte nödvändigtvis täcka hela objektsytan.

   Men det brukar komma ett fel värde i tabellen med kvaliteter och kanske skapa mycket förvirring. Stor tack igen!

   Nu är buggen hittat och åtgärdat och blir inte med i den nästa versionen av QGYF 1.4.2. Jag kommer att lägga upp den i kommande dagarna.

Visar 1 svarstråd
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.