Webbinarium 3/5: Så når vi etappmålet 2025!​

Bild: C/O City

Välkomna till vårt webbinarium om etappmålet för integrering av stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer, den 3 maj kl. 8.30-09.30!

C/O City är glada att presentera webbinariumet tillsammans med våra samarbetspartners Naturvårdsverket, SLU Tankesmedjan Movium, Ekologigruppen och Boverket. Enligt etappmålet ska en majoritet av kommunerna senast år 2025 ta tillvara och integrera stadsgrönska och ekosystemtjänster i urbana miljöer vid planering, byggande och förvaltning i städer och tätorter.

Under webbinariumet kommer vi att utforska olika aspekter av Etappmålet och hur kommunerna arbetar med det. Vi kommer att höra från experter på området från Naturvårdsverket, SLU Tankesmedjan Movium, Ekologigruppen och Boverket. Vidare kommer vi ta del av resultat från en intervjustudie av hur 10 kommuner arbetar med ekosystemtjänster. Varmt välkomna! Anmälan finns längst ner på sidan.

Datum: 3 Maj
Tid: 08.30-09.30
Plats: Digitalt via Zoom, länken skickas ut via mejl några dagar innan.
Sista anmälningsdag: 1 Maj kl 16:00 (anmälan är nu stängd)

Program:

Välkomnande och introduktion
Presentation av C/O City och syftet med seminariet.

Boverket om etappmålet
Presentation om Etappmålet för integrering av stadsgrönska och ekosystemtjänster.

Naturvårdsverket om kartläggning inom grönplanering
Presentation av arbetsbeskrivningar för olika typer av kartläggningar inom grönplanering och dess relevans för Etappmålet.

Ekologigruppen om kommunala erfarenheter av ekosystemtjänster i planeringen
Presentation av resultat från intervjustudie om kommunala erfarenheter och lärdomar från det praktiska arbetet av att integrera ekosystemtjänster i planeringen.

Diskussion och frågor
Möjlighet för deltagare att ställa frågor och diskutera presentationerna.

hmm