Webbinarie: en Doughnut-metod för att utveckla hållbarhet i staden 14/12

Bilden är från Doughnut for Urban Development

Varmt välkomna på lunchwebbinarie om manualen Doughnut for Urban Development den 14 december kl 12-13 för C/O Citys medlemmar! Ramverket Doughnut Economics visar på förutsättningarna att möta behoven hos alla människor (den sociala grunden) inom den levande planetens gränser (det planetära taket). Ramverket har använts med stor framgång globalt och för urbana strategier som sträcker sig från Amsterdam till Köpenhamn. Men hur skulle man kunna använda the Doughnut för staden och dess ytor?

Ett ambitiöst projekt har utvecklat ”The Doughnut for Urban Development”, en manual med metoder, fallstudier, databaser och verktyg, bland annat för biologisk mångfald. Bakom projektet återfinns Doughnut Economics Action Lab, arkitektbyrån Home.Earth, Stockholm Resilience Centre, landskapsarkitekterna SLA, Aalborg universitet m.fl.

Webbinariet behandlar resultaten av detta projekt och tillgängliga resurser för att hjälpa till att implementera koncepten i din organisation. Verktyg och indikatorer presenteras, vilka du kan använda för att beakta både social och miljömässig hållbarhet i dina projekt. I webbinariet lyfts stadens ekosystemtjänster särskilt fram. Två av medförfattarna kommer att ge oss en inblick i manualer, verktyg m.m.

De två är:

  • Nicolas Francart på Aalborg Universitet har varit ansvarig för livscykelanalyser och verktyget för biologisk mångfald.
  • Fredrik Moberg från Albaeco/Stockholm Resilience Centre har varit ansvarig för de Planetära Gränserna. Albaeco är medlem i C/O City. Stockholm Resilience Centre var, tillsammans med Stockholm Stad och U&We, initiativtagare till C/O City.

lModerator på webbinariet är Peter Wrenfelt på U&We.

l

Alla medlemmar i C/O City är varmt välkomna! Är ni inte medlemmar så ta tillfället i akt och sök medlemskap på hemsidan. Anmälan till webbinariet sker i formuläret nedan. OBS Om du inte får en notifikation att anmälan är mottagen till din mejladress efter att fyllt i formuläret kolla i din skräppost.

l

Anmälan till medlemswebinar om manualen "Doughnut for Urban Development: A Manual"

Namn(Obligatoriskt)
E-post(Obligatoriskt)
Medlem i C/O City(Obligatoriskt)
Detta webbinarie är bara för C/O Citys medlemmar. Är din organisation/företag medlem i C/O City?
GDPR(Obligatoriskt)
Vi behöver spara din personuppgifter för att kunna kommunicera med dig i anslutning till lunchwebinariet. Läs gärna vår integritetspolicy innan du går vidare. Integritetspolicy: http://www.cocity.se/om-oss/integritetspolicy/
Berätta vad du vill. Om du undrar över något är det bara att fråga.
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.