Lunchwebinar om Grönytefaktorn, 19/10 kl. 11.00-12.00

Välkomna på lunchwebinar om Grönytefaktorn som verktyg för att kartlägga ekosystemtjänster. Webinariet kommer delvis att bestå av en demo-visning av C/O Citys verktyg QGYF, av kortare presentationer av kommuner som använt verktyget i planering och en framåtblick från ett utvecklingsprojekt om grönytefaktorn i Finland. Ta med matlådan och passa på att lyssna in!

Är du nyfiken på Grönytefaktorn som verktyg? Eller är du van användare men vill ta del av andras erfarenheter? Välkommen på seminarium om Grönytefaktorn – dess roll och dess potential i stadsplaneringen.

Grönytefaktorn är en beräkningsmodell för ekosystemtjänster där de beräknas kvantitativt på en avgränsad yta. Syftet kan vara olika – att undersöka hur en föreslagen utveckling påverkar ekosystemtjänster, att styra mot fler ekosystemtjänster eller att synliggöra potentialen för att utveckla dem. Grönytefaktorn som modell kan även anpassas efter organisationens behov och jämföras med andra nyckeltal som hanterar andra frågor.

I detta lunchwebinar ges en introduktion till grönytefaktorn, en demo-visning av C/O Citys verktyg QGYF och presentationer av hur grönytefaktorn använts av kommuner tidigare för att stödja deras ekosystemtjänstkartläggningar. Webinariet avslutas med en framåtblick.

Program:

Moderator för eventet är Christina Wikberger (WSP), ordförande i C/O City.

  • Introduktion till verktyget. Berättas av Vania Diaz Gardell (WSP)
  • Demo-visning av C/O Citys verktyg QGYF. Berättas av Vania Diaz Gardell (WSP)
  • Erfarenhetsåterföring från kommuner. Berättas av Sebastian Runander (Trollhättans stad) och Tanja Barrett (Varbergs kommun)
  • Framtidsutblick: Utvecklingsprojekt om Grönytefaktorn i Finland. Berättas av Kajsa Rosqvist (Helsingfors stad)
  • Avslutning. Berättas av Christina Wikberger (WSP)

Datum och tid:

19 oktober kl. 11.00-12.00

Kostnad:

Eventet är kostnadsfritt.

Anmälan:

Anmälan sker via formuläret nedan. En möteslänk skickas ut några dagar innan webinariet.

Anmälan till lunchwebinar om Grönytefaktorn

Namn(Obligatoriskt)
E-post(Obligatoriskt)
Berätta vad du vill. Om du undrar över något är det bara att fråga.
GDPR(Obligatoriskt)
Vi behöver spara din personuppgifter för att kunna kommunicera med dig i anslutning till lunchwebinariet. Läs vår integritetspolicy innan du går vidare.