C/O City inbjuden till Vinnovas innovationsveckor i Brasilien

Fortaleza, Brasilien Bild: Peter Wrenfelt
Fortaleza, Brasilien Bild: Peter Wrenfelt

Den 18-28 september 2019 genomförde Vinnova innovationsveckor i Brasilien med bland annat Smarta städer som fokus. Som representant för C/O City arrangerade U&We ett innovationsseminarium för Vinnova i Fortaleza den 26 september. Dessutom deltog och föreläste U&We på Vinnovas lanseringsevent den 18 september och på seminariet Smarta städer i Porto Alegre den 26 september.

Naturbaserade lösningar som svar på stadens utmaningar, inte minst klimatförändringarna, väckte generellt stort intresse. I publiken var det främst arkitekter, planerare och forskare.

Det svenska deltagandet på seminariet i Fortaleza utgjordes av SMHI, Sveriges ambassad och U&We. SMHI berättade om det pågående treåriga projektet i Fortaleza stad där värmestress och effekter av grön infrastruktur studeras. Ambassaden berättade om Sveriges satsningar på innovation, hållbarhet och smarta städer.

U&We presenterade C/O City och dess verktyg samt värdet av naturbaserade lösningar. Motsvarande presentation av C/O City gjorde U&We även i Brasília och i Porto Alegre. Snabb urbanisering och allt tuffare konsekvenser av klimatförändringarna gör att värdet av naturbaserade lösningar i Brasilien ökar kraftigt.

Foto: Jorge Amorim, SMHI, talar om den gröna infrastrukturens reduktion av värmestressen i Fortaleza. Bild: Peter Wrenfelt