350 kvadrat gräsmatta blir äng

Förra veckan hade Åsa Keane och Ellinor Scharin glädjen att representera C/O City vid årets ängssådd längs Djurgårdsbrunnskanalen. Ängssådden som gick av stapeln för femte året i rad är ett led i initiativet att göra hela Nationalstadsparken till en pollinerarvänlig oas.

Förutom en rikare flora och så kommer ängsytan med åren att ge mat för en rad olika pollinatörer, och såklart blomsterprakt och framtidshopp för förbipasserande. Evenemanget arrangerades av Stockholm Loves Pollinators, U&We och Östermalms Stadsdelsförvaltning i samarbete med C/O City, Förbundet för Ekoparken, Kungl. Djurgårdens Förvaltning, Association of Diplomats och Tysklands och Frankrikes ambassader. Förutom att så frön så fick vi också höra fina anföranden om att värna den biologiska mångfalden av franska och tyska ambassadörerna samt miljöborgarråden Katarina Luhr och Jonas Naddebo. Omkring 30 diplomater deltog och vi påmindes alla om hur fint det är när så många olika länder samarbetar för ett gott syfte.

Har du vägarna förbi Djurgården? Stanna till väster om statyn Den vilande Diana och ta en titt på hur ängen tar sig och vilka småkryp som hittar hit.